Home » O nama

O nama

Zdravstvena zaštita, socijalna i pravna sigurnost

U Kruševcu, u Lazarevom gradu, pod Bagdalom, 17. decembra 1986. godine potpisan je sporazum  SIZ-a dečije zaštite i Opštine Kruševac o formiranju DOMA PENZIONERA I DRUGIH STARIH LICA. Prvi korisnik je došao u ustanovu 2. februara 1987. godine.

Upisom u sudski registar 29. aprila 1991. godine ustanova je prerasla u GERONTOLOŠKI CENTAR KRUŠEVAC. Istovremeno, Republika Srbija opravdano preuzima ulogu osnivača svih ustanova za smeštaj korisnika. Ustanova se nalazi na teritoriji grada Kruševca, u  Kosovskoj ulici broj  116, u podnožju Bagdale, u neposrednoj blizini Sportskog centra i bazena.

Sastoji se iz tri izdvojena stambena paviljona i četvrti za ekonomski deo objekta. U svakom paviljonu su jednokrevetne i dvokrevetne garsonjere, veličine od 23 do 26 kvadrata. Pored garsonjera i soba, kapaciteta za 110 korisnika, zavisni korisnici se smeštaju u pet stacionarnih prostora u paviljonu objekta B. Kapacitet je za 220 korisnika.

Ustanova se sastoji iz smeštajnog kapaciteta, kancelarija zaposlenih, tehno-ekonomskog bloka koji sadrži: kuhinju za pripremanje hrane, trpezariju za korisnike, prostorije za pranje i peglanje veša, majstorsku radionicu, frizerski salon.

Svaki paviljon sadrži klub za korisnike. sa TV salom  i garniturama za sedenje, a ovaj prostor se koristi za kulturno-zabavno angažovanje korisnika.

Dom pruža usluge udobnog smeštaja, humanog ljudskog odnosa, pravilne ishrane, higijene, socijalne i pravne sigurnosti, zdravstvene zaštite i nege.

Okružen je  velikim uređenim dvorištem sa stazama i klupama koje su okružene zelenilom i cvećem.

Dom je otvorenog tipa, omogućene su svakodnevne posete kao i izlasci korisnika. U Gerontološkom centru Kruševac se možete družiti sa ljudima, učestvovati u svakodnevnim kulturno-zabavnim sadržajima, odmarati se, šetati, putovati, primati goste i deliti sa nama teške i lepe trenutke.

Dobro nam došli,

Direktor

Vesna Lukić , dipl. socijalni radnik